Palačinke s pilećim mesom i gljivama

Kad jednom probate ove palačinke, nikad vas više palačinke neče asocirati na slatko jelo u kombinaciji sa marmeladom.
Sastojci za palačinke:
- 150 g glatkog brašna
- 3 jaja
- malo soli ( pola žlice)
- 10 grančica timijana
- 1 mala naranča
- 50 g rastopljenog maslaca
- oko 400 ml mlijeka
- maslac ili ulje
Sastojci za nadjev:
- 250 g šampinjona
- 2 žlice limunovog soka
- 500 g pilećeg mesa
- 5 komada proljetnog mladog luka
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
- 200 g kiselog vrhnja
Priprema:
Kemijski netretiranu manju naranču operite u vrućoj vodi, te obrišite. Naribajte koru, ocijedite sok, stavite ga sa strane. Jaja razmutite sa brašnom, narančinom koricom, listićima od timijana i dodajte sol. Dodavajte rastopljeni maslac i mlijeko ( naizmjence), dve dok tijesto ne postane polutekuće. Također, tijesto ne smije imati nikakve grudice.
Pokrijte ga i ostavite pola sata da odstoji. Očistite mladi luk, operite ga i narežite na kolutiće. Očistite gljive, obrišite ih vlažnom krpicom, narežite ih isto na tanke ploškice i pokapajte limunovim sokom. Pileća prsa sada narežite. Zagrijte malo ulja, popržite meso, posolite ga, izvadite iz tave i stavote sa strane.
Preostalo ulje zagrijte, popržite sada na njemu gljive ( cca 5 minuta). Nakon par minuta dodajte i mladi luk. Na kraju umiješajte pileće meso i nadjev dovršite - narančin sok izmješajte s kiselim vrhnjem, pustite ga da prokuha, posolite i popaprajte. A tijesto za palačinke treba odstajati bar cca pola sata, tek onda ga peći. Na vrućoj masnoći ispecite palačinke, napunite ih i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / palačinke
- Sastojci: brašno / gljive / jaja / kiselo vrhnje / luk / maslac / meso / mlijeko / naranča / šampinjoni / sol / ulje / pileća prsa







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...