Srdele sa senfom
Tko ne voli srdelice?! Probajte kombinaciju i sa senfom i limunovim sokom...Super jednostavan recept, za brzo i ukusno jelo. A ako je senf slučajno bio u otvorenoj posudi pa se osušio, dodajte mu malo octa, ulja i na vrh noža šećera i sve dobro izmiješajte a zatim upotrijebite.Prema ovom receptu, lizat ćete prste
Sastojci:
- 1 kg srdela
- 2 žlice senfa
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice brašna
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Srdele očistite, operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i popržite na vrućem ulju s jedne i druge strane. U međuvremenu izmiješajte senf s limunovim sokom i nasjeckanim peršinovim listom. Pržene srdele poslažite na pladanj, posolite i poslužite uz senf u posebnoj posudi.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): riblje jelo / srdele / srdele sa senfom
- Sastojci: brašno / limunov sok / peršinov list / senf / sol / srdele / ulje







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Super su ove sredelice, do sad sam radila bez senfa, a sa senfom su još ukusnije moram priznati! Stvarno na ovom portalu svaki dan nešto naučim. Hvala Petra, imaš pozdrave i od mojih doma
U ovom receptu nema ništa filozofije. Jednostavno i točno onako kako i je.. Baš jako volim srdelice, uz lignje su mi najdraže. Posebnost srdela je ta što ih se može kombinirati minimum na 20 načina pa tako i sa senfom, ružmarinom, majčinom dušicom, itd. Hvala što ste me sjetili i na senf