Pileća prsa u umaku od naranče
Ovaj recept se može pripremati i sa drugim komadima piletine.
Sastojci
- 8 komada filea od prsa
- 1.5 dcl soka od naranče( đus ili iscjeđeni)
- 1 ribana naranča
- 1 naranča izrezana na kolutove
- 1 žilca šećera
- 4 dag maslaca
- 2 žlice ulja
- 2 žličice gustina
- 1 žlica vegete
- 1 žlica senfa
- sjeckani bademi
Priprema
- Pileće filete malo stanjite , posipajte vegetom s obje strane i premažite senfom.
- U tavi ugrijati ulje i maslac, pa lagano pecite piletinu s jedne, pa s druge strane oko 8 minuta.
- Nakon toga piletinu staviti na topli tanjur.
- U tavu stavite koricu od naranče, sok i šećer, pa miješajući kuhajte 5 minuta.
- Dodajte gustin razmućen u malo vode i na kraju tanke kolutiće naranče.
- Sve kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite sa kiselim vrhnjem.
- Posipati meso trakicama badema i preliti umakom.







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
ovaj recept sam ja napravio za Podravkin TV kuhnju otrag puno godina, drago mi je da ga ja netko opet ozivio.
Jesam, u pravu ste, ne igra gotovo nikakvu ulogu. Jako je fino i drugačije..Već su mi dosadili umaci od gljiva i sl... Hvala
Moćeš razrijedtiti sa vrhnjem, al ne igra ti to veliku ulogu. Jesi probala?
Piletina je stvarno zahvalna za pripremu, super ide kombinacija i sa limunom, ma i sa ananasom, medom, vinom, itd...Ovaj recept je dokaz da super ide i sa narančanom...Nisam do jučer probala, tako da svaka pohvala za recept!
Jedino nisam razrijedila sa kiselim vrhnjem, mislim da nije potrebno. Kako je Vama bolje, to sam još htjela pitati, jer znam da ste sigurno probali i s vrhnjem i bez