Palačinke s pudingom i čokoladom
Opet smo radili palačinke s onim što smo imali kod kuće.
Ne bih ponavljala recept za palačinke, za dalje Vam treba:
- Puding
- Otopljena čokolada
Ispeći 10-ak palačinki, skuhati 1 puding od čokolade (radila sam i s vanilijom) s 1 vanilin šećerom. Čokoladu rastopiti s malo margarina i mlijeka.
Palačinku premazati pudingom, prošarati otopljenom čokoladom i presaviti. Izvana ukrasiti otopljenom čokoladom i posuti sjeckanim lješnjacima (ili bademima ili orasima...)
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: palačinke / puding od čokolade / čokolada








Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Najfiniji topli desert, definitivno, ispekla sam ovaj put malo deblje palačinke
I duplu i trostruku i ...
Recept je super samo moram pravit duplu dozu ! zanimljivo malo na drugi nacin..
Moj najdraži topli desert, puna si dobrih ideja! Samo meni trebaju 2 pudinga jer minimum moram napraviti 20 palačinki! Udebljat ćeš me
Količina je vrlo prilagodljiva,kao i kombinacija okusa.