Palačinke s pudingom i čokoladom
Opet smo radili palačinke s onim što smo imali kod kuće.
Ne bih ponavljala recept za palačinke, za dalje Vam treba:
- Puding
- Otopljena čokolada
Ispeći 10-ak palačinki, skuhati 1 puding od čokolade (radila sam i s vanilijom) s 1 vanilin šećerom. Čokoladu rastopiti s malo margarina i mlijeka.
Palačinku premazati pudingom, prošarati otopljenom čokoladom i presaviti. Izvana ukrasiti otopljenom čokoladom i posuti sjeckanim lješnjacima (ili bademima ili orasima...)
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: palačinke / puding od čokolade / čokolada








Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Najfiniji topli desert, definitivno, ispekla sam ovaj put malo deblje palačinke
I duplu i trostruku i ...
Recept je super samo moram pravit duplu dozu ! zanimljivo malo na drugi nacin..
Moj najdraži topli desert, puna si dobrih ideja! Samo meni trebaju 2 pudinga jer minimum moram napraviti 20 palačinki! Udebljat ćeš me
Količina je vrlo prilagodljiva,kao i kombinacija okusa.