Pijani šaran

Pijani zbog bijelog vina koje mu daje poseban okus. Recept je zapravo jedan od jednostavnijih, ali nikako ne zaboravite podlijevati vinom za vrijeme pečenja.
sastojci:
- 1 šaran od 2 kg
- 3 dl bijelog vina
- 10 dag češnjaka
- 2 dl ulja
- sol
- papar
priprema:
očistite šarana, dodajte sol, i ostavite da odstoji na hladnom cca 3 sata. Trbušnu šupljinu napunite očišćenim češnjakom i sašijte. Ribu premažite uljem, položite u duguljastu vatrostalnu zdjelu i stavite da se peče. Za vrijeme pečenja polijevajte bijelim vinom...







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...