Brudet
Sastojci:
- 1 kg miješane ribe
- 600 g cijelih kozica
- 1 kg hobotnice
- 500 g dagnji
- 2 luka srednje veličine
- 2 rajčice srednje veličine
- 1 jušna žlica koncentrata rajčice
- 2 lista lovora
- 75 ml kvasine
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl crvenog vina
- 2 režnja češnjaka
- 150 g palente
- 30 g maslaca
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Očistiti ribu, školjke, kozice i hobotnicu.
Hobotnicu staviti kuhati 35 minuta, a u međuvremenu ribu narezati na komade veličine srednjeg luka, te ju posoliti i popapriti. Ribu popržite sa svih strana na srednje ugrijanom ulju. Luk očisititi i narezati na kolutove te lagano popržiti na istom maslinovom ulju gdje smo pržili ribu. Češnjak očisititi i narezati na sitno i dodati u luk dok se sve lagano ne užuti.
Na to dodati rajčicu narezanu na ploške, te dalje pirjati uz mješanje.
Kad je luk omekšao dodati ribu, kvasinu, lovorov list, koncentrat rajčice, te na laganoj vatri pustiti da zavrije. Za to vrijeme od glave kozica i jedne trećine količine vode u kojoj se kuhala hobotnica ukuhati brzi temeljac, te ga procjediti.
Krakove hobotnnice odvojiti od glave, dodati u brudet, podliti temeljcem, te kuhati desetak minuta uz trešnju lonca (ne miješati).
Kada je hobotnica omekšala dodati kozice i školjke, začiniti po okusu, te kuhati 3-4 minute.
Skinuti s vatre, posuti kosanim peršinom i pustiti da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme u slanoj vodi otopiti maslac i na rijetko kuhati palentu.
- Vaše oznake (tagovi): ribe mekušci i plodovi mora
- Sastojci: kozice / ribe / temeljac / rajčice / lovorov list / hobotnica / luk / ulje








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Super su recepi za 10