Marinirana riba
Dašak Mediterana za svakoga.
Sastojci
- Riba(plava ili bijela)
- luk
- češnjak
- grančica ružmarina
- vinski ocat
- po želji kapare
- sol i brašno (meni je bolje oštro, jer se manje zalijepi za ribu)
Možete dodati i 1 žlicu kapara.Sve to izliti preko ribe i poklopiti da se prožmu mirisi i okusi.
Postupak pripreme
- Ribu posoliti, uvaljati u brašno i popržiti na vrelom ulju.
- Kad svu ribu ispržite,smanjite vatru i stavite na ulje grančicu ružmarina,odmah zatim narezani luk,
- Na laganoj vatri sve prodinstati samo da luk malo zavene(recimo na 1 kg ribe 1 velika glavica luka).Zatim dodati izrezani češnjak samo na 2-3 minute(na istu količinu ribe 7-8 režnjeva).
- Na kraju doliti oko 0,5 dl vinskog octa i pustiti par minuta da malo provri(ispušta vrlo opojne mirise).
Može se jesti i hladna,a u hladnjaku može stajati par dana.








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...