Marinirana riba
Dašak Mediterana za svakoga.
Sastojci
- Riba(plava ili bijela)
- luk
- češnjak
- grančica ružmarina
- vinski ocat
- po želji kapare
- sol i brašno (meni je bolje oštro, jer se manje zalijepi za ribu)
Možete dodati i 1 žlicu kapara.Sve to izliti preko ribe i poklopiti da se prožmu mirisi i okusi.
Postupak pripreme
- Ribu posoliti, uvaljati u brašno i popržiti na vrelom ulju.
- Kad svu ribu ispržite,smanjite vatru i stavite na ulje grančicu ružmarina,odmah zatim narezani luk,
- Na laganoj vatri sve prodinstati samo da luk malo zavene(recimo na 1 kg ribe 1 velika glavica luka).Zatim dodati izrezani češnjak samo na 2-3 minute(na istu količinu ribe 7-8 režnjeva).
- Na kraju doliti oko 0,5 dl vinskog octa i pustiti par minuta da malo provri(ispušta vrlo opojne mirise).
Može se jesti i hladna,a u hladnjaku može stajati par dana.








LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...