Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski
Sastojci:
- Srdela 1 kg
- Luk 150 g
- Ljutika 100 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Češnjak 2 češnja
- Ječam 50 g
- Peršin, sol, papar, lovor, vinski ocat, brašno, voda.
Način pripreme:
Sardele očistiti, izvaditi utrobu i glavu i dobro ih oprati. Luk očistiti i narezati na malo deblje kolutiće. Očistiti i narezati ljutiku , češnjak i peršin. U posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati luk, ljutiku, češnjak i peršin. Nakon što luk omekša, dodati 1 žlicu brašna i vinskoga octa. Ribu posoliti, popapriti, podliti vodom i pustiti da lagano prokuha. Tako pripravljen brodet dodati u kuhani ječam.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: ječam / vinski ocat / maslinovo ulje / peršin / češnjak / papar / ljutika / luk








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...