Sardel z kompirun va pećnice
Sastojci:
- Srdela 1 kg
- Maslinovo ulje 40 ml
- Biljno ulje 80 ml
- Češnjak 50 g
- Peršin 60 g
- Sol 40 g
- Papar 40 g
- Bijelo vino 100 ml
- Krumpir 1 kg
Način pripreme:
Ribu očistiti i oprati. Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške. U duboki lim za pečenje slagati red krumpira pa red ribe, sve začiniti solju, paprom, češnjakom i peršinom, zaliti uljem i polovicom vina te peći u pećnici. Na kraju zaliti preostalim vinom i zapeći.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: ribe / biljno ulje / bijelo vino / krumpir / maslinovo ulje / peršin / papar / sol








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...