Lešada od vinćoli ili sardel
Sastojci:
- Inćuni ili srdele 1 kg
- Temeljac 1,20 l
- Peršin (korijen) 30 g
- Češnjak 10 g
- Korjenasto povrće 100 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Vinski ocat 50 ml
- Sol 50 g
- Papar 50 g
- Limun 1 kom.
- Krumpir 1 kg
- Peršin 20 g
Način pripreme:
Ribu očistiti i kuhati u temeljcu, uz dodatak začina i korjenastog povrća. Preliti maslinovim uljem, uz dodatak peršina i češnjaka te servirati s kuhanim krumpirom.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: temeljac / vinski ocat / srdele / krumpir / maslinovo ulje / korjenasto povrće / limun / peršin








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...