Lešada od vinćoli ili sardel
Sastojci:
- Inćuni ili srdele 1 kg
- Temeljac 1,20 l
- Peršin (korijen) 30 g
- Češnjak 10 g
- Korjenasto povrće 100 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Vinski ocat 50 ml
- Sol 50 g
- Papar 50 g
- Limun 1 kom.
- Krumpir 1 kg
- Peršin 20 g
Način pripreme:
Ribu očistiti i kuhati u temeljcu, uz dodatak začina i korjenastog povrća. Preliti maslinovim uljem, uz dodatak peršina i češnjaka te servirati s kuhanim krumpirom.
- Vaše oznake (tagovi): riba
- Sastojci: temeljac / vinski ocat / srdele / krumpir / maslinovo ulje / korjenasto povrće / limun / peršin








Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...