Juha od ribe

Riblja juha!
Sastojci za riblju juhu:
- 3/4 kg glava od riba
- 2 dag luka
- 4 dag mrkve
- sol i papar
- 4 dag peršina
- 1 1/2 l vode
- 2 dag celera
- 1/2 dag masti
- 1 krumpir
- zeleni peršin
Glave od riba dobro se operu, a zelenje se očisti i izreže pa se zajedno s glavama polagano kuha. Da bude juha jača, doda se i malo mesa od ribe. U juhu se doda prženi luk i zelenje i cijeli papar, a soli se kasnije. Ovakva čista riblja juha može se prirediti od svih vrsta većih riba. Prije serviranja dodati usitnjeni zeleni peršin.







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Ajoj, Vam je fina riblja juha? Od koje ribe je najfinija, ima netko malo više iskustva? Imam malo drugačiji recept od bake iz Splita, u njezin recept ide i maslinovo ulje i cijela riba a ne samo glava( škarpin, brancin ili sl). Naravno da na početku ribu treba očistiti i oprati, stavte u hladnu vodu. Onda dodajte mrkvu, kapulu, peršin, celer,bijeli luk, maslinovo ulje. Doodajte sol, pa stavite kuhati recimo oko pola sata. Izvadite ribu, očistite od kostiju pa njih vratite nazad u juhu neka kuhaju jos jedno pola sata. Procijedite juhu, dodajte kuhanu rižu i očiščeno meso ribe unutra i poslužite.Šta da Vam kažem nego dobar tek, iako riblju juhu gotovo nikad ne pravim!