Ječmena kaša (krupa)
Sastojci:
- 25 dkg ječmene kaše
- 2 dkg luka
- 4 dkg masti
- češnjak
- 3 dkg brašna
- zeleni peršin
- sol
- papar
- crvena paprika.
Priprema:
Ječmena kaša se probere, dobro opere i stavi u mnogo vode kuhati. Kad je mekana, stavi se na zaprešku na kojem se ispržio sitno nasjeckani luk i češnjak. Zapreška se zalije najprije hladnom vodom, a onda se doda voda u kojoj se kuhala kaša. Soli se i papri, doda malo usoljene samljevene crvene paprike i pusti kuhati. Kad je varivo dovoljno kuhano, doda se sitno nasjeckani zeleni peršin i po želji kiselo vrhnje.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): ječmena kaša / ječmena krupa
- Sastojci: brašno / češnjak / crvena paprika / kaša / luk / mast / papar / sol / zeleni peršin







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Niky, svaka Vam čast, vi ste se prvi prijavili na natječaj!! Odmah dodajemo plusić za zalaganje :)
Ovako isto ja radim,samo dodajem malo suhog emsa i samim tim poboljšam cijeli okus ječmene kaše ;:)
neki dan sam radila ovo moje omiljeno varico. No, moja varijanta je malo kompliciranija od ove. Ječmena kaša (krupa) na varivo mi je nafinija kad prvo na malo masnoće bacim luk, a kad prodinsta dodam paprike,mrkve, češnjaka, krumpira, cvjetače, rajčice ili bilo kojeg povrća koje nađem u frižderu. kad omekša usitnim štapnim mikserom, dodam začina (sol, papar, vegeta,peršin, lovorov list, crvena paprika) i ubacim ječmenu kašu. Podlijem vodom i kuham. kad je gotova,ubacim malo kuhanog graha i varivo od ječmene kaše je gotovo. Uz to kobasice i ručak je za 5.