Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom
Sastojci:
- 300 g tjestenine spaccatelle (ili penne)
- 200 g šampinjona, narezanih na ploške, i još za ukrašavanje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g sušene govedine (bresaola), narezane na tanke vrpce
- 100 g rajčica, narezanih na kocke
- 50 g rikole, krupnije nasjeckane, i još za ukrašavanje
- 40 g parmezana, naribanoga na vrlo tanke listiće
- 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- 20 g peršina, nasjeckanoga
- 1 češanj češnjaka, oguljenog
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
U velikome loncu zakuhajte posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Pirjajte gljive, češnjak i peršin 2 minute. Posolite i popaprite. Dodajte sušenu govedinu pa rajčice. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri. Dodajte vrhnje pa smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se umak zgusne, otprilike 2 do 3 minute. Posolite i popaprite. Za to vrijeme, skuhajte tjesteninu al dante pa ocijedite. Pomiješajte tjesteninu s umakom i rikolom pa prokuhajte još nekoliko minuta. Ukrasite sirom i nekoliko listova nekuhane rikole ili kuhanim ploškama gljiva.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: gljive / papar / rajčice / vrhnje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...