Arbun s krumpirom i sirom
Sastojci:
- 1 kg cijeloga arbuna (ili grgeča)
- 50 g tvrdoga ovčjeg sira, naribanoga
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 4 g svježeg peršina, nasjeckanoga
- 40 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- Sol i papar, prema ukusu
Priprema:
Očistite i filetirajte ribu. U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte krumpir 5 minuta pa ga dobro ocijedite. Namastite lim za pečenje (ili ga podstavite papirom za pečenje) i na njega složite sloj krumpira. Pomiješajte tvrdi ovčji sir, češnjak i peršin pa mješavinu ravnomjerno rasporedite po krumpiru. Na to složite red fileta arbuna pa posolite i popaprite. Prekrijte ih ostatkom namirnica, pazeći na to da nježno slažete kriške krumpira. Poškropite uljem i pecite na 200 °C 15 do 20 minuta.
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): riba







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....