Patka od jučer

Sastojci:
- 220 g pačja prsa bk
- 0,4l jogurt
- 60g pačja jetrica
- sol, papar
- 100g kukuruzno brašno
- 30g hajdina kaša
- bučino ulje
- bučine sjemenke
- 200g buča pečenica
- 150g maslac
- 100g tikvice
- 0,05l vrhnje za kuhanje
- 5g med
- 15g stevija
Priprema:
Pačja prsa preko noći ostavimo u jogurtu.
Prsa stavljamo u hladnu tavu te pečemo na strani kože, a temperaturu lagano podižemo dok se mast topi.
Nakon 10 - tak minuta okrenemo prsa (koža mora biti hrskava), te meso još 5 minuta pečemo. Prsa maknemo na stranu da se malo odmore i prije posluživanja ih samo na vrućoj masnoći - maslacu „okrenemo“ da dobiju boju. Pripremljena pačja prsa režemo na debljinu od 1 cm.
Bundevu kuhamo te od nje napravimo pire koji stavljamo (kad se ohladi) u sifon. Prije posluživanja ugrijemo u vodenoj kupki.
Malu tikvicu punimo sa malo dimljenog sira te paniramo na bečki način u tostu te u dubokoj masnoći pohamo.
Kruh sa stevijom režemo na manje komade te ga prepečemo - tostiramo i kod serviranja na njega stavimo po komad pačje jetre koju smo na tavi kratko prepekli i na kraju začinili sa solju i paprom te sa malo bagremovog meda.
Kod posluživanja: na tanjur stavimo pire, na njega dodamo mali komad pohane bučice - tikvice i na to lagano pačja prsa rezana na komade. Pokapamo sa malo bučinog ulja te dodamo bučinih sjemeki (2-3) i sa strane stavimo tost sa pačjom jetricom.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: buča / bučino ulje / tikvice / vrhnje







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...