Rolada "Kostajnica"
Sastojci:
- 0,20 dkg pureća prsa
- 0,05 dkg šampinjoni
- 0,05 dkg šunka u ovitku
- 0,05 dkg maslac
- 0 05 dkg kesten pire
- Začini po ukusu
Način pripreme:
Puretinu narežemo na odreske, posolimo i malo “potučemo“. Šampinjone očistimo, narežemo i pirjamo na maslacu. Nakon što omekšaju, dodamo im šunku izrezanu na kockice. Potom umiješamo pasirani kesten i sve dobro izmiješamo. Na pureće odreske stavljamo pripremljeni nadjev od šampinjona, šunke i kestena te sve dobro zarolamo. Odreske pohamo na “bečki“ na temperaturi od 160 stupnjeva i u dubokoj masnoći.
Link izvora / potpis autora: Restoran Djed, Hrvatska Kostajnica
- Vaše oznake (tagovi): puretina








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...