Punjeni file zagorskog purana na postelji od šljive
Sastojci:
- 0,20 dkg file purana
- 0,05 dkg svježi vrganji
- 0,06 crveni luk
- 2 jaja
- 0,08 koprive
- 0,10 suhe šljive
- 0,10 Purtugizec
- 0,10 dkg mlinci
Priprema:
File purana potučemo i posolimo. Na poprženom crvenom luku pirjamo svježe vrganje te dodamo jedno razmućeno jaje te miješamo dok se ne poveže. Listove koprive blanširamo i ohladimo. Na odrezak stavimo jedan dio ohlađenih listova koprive, a na njih prigotovljene vrganje sa jajem. Zamotamo u roladu i paniramo na pariški.
Mlinac prelijemo sa kipućom vodom, ocijedimo i dodamo blanširane i začinjene listove koprive.
Suhe šljive namočimo, ocijedimo, sitno narežemo i stavimo kuhati sa Purtugizcem. Umak se kuha sve dok se ne reducira.
Na tanjur kao podlogu serviramo umak od suhih šljiva, na njega narezani odrezak i mlince.
- Vaše oznake (tagovi): zagorska purica








Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....