Zlevka sa suhim šljivama u vinskom umaku
Nagrađeni recepti sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Sastojci:
- 2 srednje žlice kiselog vrhnja
- 2 srednje žlice slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 4 žlice kukuruznog brašna
- 6 narezanih suhih šljiva
- Vanili šećer
- 0,10 dcl crnog vina
- Suhe šljive prethodno namočene u rakiji šljivovici
Priprema:
Brašno, jaje, vrhnje i šljive pažljivo izmiješati te staviti u glinenu posudu, peći 20 minuta na 200 stupnjeva.
Suhe šljive iz rakije i crno vino zagrijati u tavi te dodati vanili šećer.
Tanjur preliti sa umakom sa šljivama te na njega posložiti zlevku.
Link izvora / potpis autora: Josipa Antolić
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastie








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...