Pecivo s bosiljkom
Sastojci:
Za 10 osoba
- 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače, i još prema potrebi
- 25 listova svježega bosiljka, sitno natrganih
- 600 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
- 10 g suhoga kvasca
- Suncokretove sjemenke, prema potrebi
- 50 g maslaca, omekšalog
- 20 g soli
Priprema:
Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu.
Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g. Navlažite površinu žemlji malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kruh / pecivo
- Sastojci: kvasac / maslac / maslaca / prhko tijesto / sol / suncokretove sjemenke / tijesto / vode







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...