Krekeri sa začinskim biljem
Sastojci:
Za 10 osoba
- 1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače
- 550 ml tople vode (41 °C – 46 °C)
- 40 g nasjeckanoga svježeg začinskog bilja (primjerice ružmarina, vlasca, lovorova lista, origana, mažurana, kadulje)
- 8 g suhoga kvasca
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja , i još prema potrebi
- 20 g soli
Priprema:
Stavite mješavinu nasjeckanoga začinskog bilja u maslinovo ulje. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte ulje sa začinskim biljem i sol. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i mekano. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga da odstoji na toplome mjestu otprilike 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Razvaljajte tijesto na 1 mm debljine i narežite ga na komade nazubljenim metalnim kotačem za rezanje tijesta. Posložite ih u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo i vlažno mjesto da se diže otprilike 40 minuta. Probodite tijesto vilicom kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja. Pecite otprilike 15 minuta, ili dok krekeri ne poprime lijepu, zlatnožutu boju i ne postanu hrskavi.
Recept je preuzet iz knjige "Kruh i peciva – Academia Barilla "
Kako ispeći savršen kruh i ukusna peciva!Kada pečete kruh, bitno je da imate vedar, pozitivan stav – da eksperimentirate, zabavljate se i da budete voljni pokušati ponovo.
Sve što trebate jest slijediti neka osnovna pravila. Uživajte u 40 recepata za kruh, grisine, kekse i krekere iz bogate talijanske tradicije, koje je za vas odabrala Academia Barilla.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: Kruh i paciva – Academia Barilla
- Vaše oznake (tagovi): kruh
- Sastojci: krekeri / kvasac / maslinovo ulje / prhko tijesto / sol / tijesto / ulje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...