Patka s mlincima i koprivom

Sastojci:
- Pačja prsa 0,60 kg
- Bučino ulje 0,1 l
- Maslac 0,10 kg
- Bučine koštice 0,10 kg
- Šljivovica 0.05 l
- Bijelo vino 0,3 l
- Temeljac od povrća 0,2 l
- Krepki umak 0,2 l
- Mlinci od kopriva 0,15
- Zagorski mlinci 0,15
- Dimljeni špek 0,08
- Vrhnje kiselo 0,20
- Med od kestena 1 žlica velika
- Sol, papar prema potrebi
- Svježe začinsko bilje prema potrebi
Priprema:
Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka Kralj
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa / jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / bučino ulje / mlinci / temeljac / vrhnje / bijelo vino / maslac / med







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...