Patka s mlincima i koprivom

Sastojci:
- Pačja prsa 0,60 kg
- Bučino ulje 0,1 l
- Maslac 0,10 kg
- Bučine koštice 0,10 kg
- Šljivovica 0.05 l
- Bijelo vino 0,3 l
- Temeljac od povrća 0,2 l
- Krepki umak 0,2 l
- Mlinci od kopriva 0,15
- Zagorski mlinci 0,15
- Dimljeni špek 0,08
- Vrhnje kiselo 0,20
- Med od kestena 1 žlica velika
- Sol, papar prema potrebi
- Svježe začinsko bilje prema potrebi
Priprema:
Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka Kralj
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa / jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / bučino ulje / mlinci / temeljac / vrhnje / bijelo vino / maslac / med







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...