Zapečeno carsko povrće

Za pripremu ovog jela potrebni su slijedeći sastojici:
- vrećica carskog povrća (može Ledo)
- vrhnje za kuhanje
- 200gr. sira livada
- mala kockica putera
Mješavinu za carsko povrće ubaciti u proključalu slanu vodi i kuhati 10 min.
Kada prođe 10 min carsko povrće procjediti i staviti u vatrostalnu posudu. Onda uzeti kockicu putera i isjeći na male komadiće i staviti po povrću,zatim posuti vrhnjem za kuhanje i na kraju izribati livada sir.
Staviti u pećnicu koju smo predhodno zagrijali na 200 stepeni c i peći oko 20-min (dok se ne uhvati fina rumena korica na površini). Poslužiti toplo povrće uz čašu jogurta.Ukusno i lagano.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: carsko povrce / vrhnje za kuhanje / sir







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...