Varivo od kelja

Moja mama bi uvijem muku mucila kako da nas nagovori da probamo ovo neslavno varivo. Ponekad bi ubacila malo krem vrhnja i onda bi nas lakse nagovorila.
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 1/2 kg krumpira
- 4 dkg masti
- češnjak
- 3 dkg brašna
- sol, papar
Priprema:
Kelj se očisti, opere, izreže i blanšira. Nakon nekoliko minuta stavi se u drugu slanu vodu kuhati. U međuvremenu se krumpiri ogule, izrežu na četiri dijela, operu i kuhaju. Kad je kelj i krumpir kuhan, napravi se zapreška na kojoj se isprži sitno nasjeckani češnjak te doda kelj i krumpir. Varivo se soli i papri te pusti prokuhati.







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
ja svoje zeznem tako da prvo sve skuham pa malo odvojim i ostatk usitnim štapnim mikserom. Onda u to usitljeno vratim cijele komade kelja, mrkve, krumpira...koje nisma usitnila. Kad mi za vrijeme ručka kažu da ne žele jesti kelj, kažem u redu i maknem. Nisu ni svjesni koliko ga zapravo pojednu samo što ga ne primjete. Bitnije mi da pojedu na bilo koji način nego da se natežem s njima. Tako radim i sa mahunama i drugim povrtnim varivima koje ne vole baš- Puno koristim štapni mikser i da ga nema zaista ne znam bi li uopće pojeli i 5 % povrca.