Varivo od piletine
Sastojci:
1 veliki luk
mast
80 dag pilećih prsa
500 g šampinjona
maslaca
oko 1/2 l pilećeg temeljca
5-6 krumpira ili 1/2 kg njoka
Za pešt: špek, peršin, češnjak
sol, papar
1 žličica brašna
žličica crvene paprike
Priprema:
Na masti popržite luk, dodajte piletinu na kockice, začinite sa soli i paprom i popržite par minuta, zatim dodajte žličicu brašna i crvene paprike. Stavite pešt, malo prodinstajte i zalijte pilećim temeljcem, dodajte krumpir narezan na kockice. Sve začinite još malo sa soli i paprom. Pa kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne postane mekan. Sa strane na putru prodinstajte gljive i pred kraj ih dodajte u varivo.








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...