Srneći ragu

Sastojci
- 500 g srnetine od buta
- 80 g masla ili margarina
- 100g vrganja ili šampinjona
- 1 češanj češnjaka
- 4 rajčice
- 2 luka
- 1 zlica brašna
- 1 dl vina
- sok jedne naranče
- nekoliko zrna borovnice
- lovorov list
- sol
- papar
- majčina dušica
Postupak pripreme
Srneće meso odležano u pacu narežite na komadiće težine 3-4 dag. Pirjajte na masnoći i podlijevajte vinom i vodom. Kada je meso omekšalo, dodajte sjeckani luk i gljive rezane na listice te dalje pirjajte 10-15 min. Zatim dodajte češnjak, oguljenu rajčicu rezanu na kockice, sol, papar, majčinu dušicu, borovnicu, lovorov list, ostatak vina i narančin sok. Kuhajte dok meso potpuno ne omekša. Na kraju dodajte žličicu brašna razmučenog u vodi da biste dobili potrebnu gustoću.
Dobar tek, Suzi
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srnetina
- Sastojci: vino / srneće meso / sol / sok / rajčice / narančin sok / naranče / meso / majčina dušica / luk / lovorov list / gljive / češnjak / borovnice







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...