Slana pita od poriluka

Sastojci:
- 1 omot smrznutog lisnatog tijesta
- 50 dag poriluka
- 45 dag svježeg kravljeg sira
- 3 jaja
- sol, papar, 1 žlica Vegete
- 2 žlice mrvica
- 3 češnja češnjaka, bosiljak
Priprema:
Poriluk narežite na kolute, operite i skuhajte u malo slane vode. Zatim ga ocijedite i ohladite.
Svježi kravlji sir zgnječite, dodajte jaja i mrvice, vegetu, papar, nasjeckani češnjak, bosiljak i pripremljeni poriluk.
Po želji dosolite i sve promješajte. Odmrznuto tijesto razvaljajte u veličini tepsije, tepsiju malo namastite i obložite tijestom.
Stavite nadjev, prekrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i pecite na 225 C oko 40 mjn.
- Vaše oznake (tagovi): pita







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...