Rezanci s ribom na dalmatinski način

Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 10 dag konzervirane tunjevine
- 3 usoljene srdele
- 5 rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 1 grančica peršinovog lista
- maslinovo ulje
- sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / dalmatinska kuhinja







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...