Punjene palačinke

Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g brašna bez glutena
- 200 ml mlijeka
- jedna žlica ulja
- 200 ml hladne vode
- dva prstohvata soli
- jedan luk
- 2 režnja češnjaka
- 6 žlica ulja
- 400 g mljevene govedine
- 2 žlice pasirane rajčice
- sol, papar
- muškatni oraščić
- 100 ml crnog vina
- 1-2 žličice kukuruznog brašna
- 4 žlice vrhnja
- jedna žličica suhog bilja
Priprema:
Umutiti jaja i pomiješajte ih sa brašnom, mlijekom, uljem, vodom i soli.Ostaviti tijesto da odstoji 20 minuta. Ako je potrebno, dodati malo vode.
Za punjenje, izvadite luk i češnjak i sitno isjeckajte. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi, dodajte kockice luka i češnjaka i dinstati ih dok ne omekšaju. Dodati mljeveno meso i miješajte dok se ne poprži i postane mrvljivo.
Umiješajte rajčice, posolite, dodajte papar i muškatni oraščić i pirjajte još 3 minute miješajući. Zalijte meso vinom. Kukuruzni škrob pomiješajte s vodom i dodajte u umak. Umiješajte vrhnje i bilje.
Prethodno zagrijati pećnicu na 50 °. Zagrijte ulje u tavi i pržite palačinke jednu po jednu. Mesom napunite palačinke i zamotajte. Držite u pečnici i servirajte toplo. Poslužite uz salatu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): palačinke
- Sastojci: vrhnje / ulje / suho bilje / škrob / rajčice / papar / muškatni oraščić / mljeveno meso / mlijeko / meso / luk / jaja / crno vino / češnjak







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
ove su fine pa ako ti se tako jako svidjaju, probaj ove sa šunkom:
Sastojci:
6 žlica brašna
6 jaja
2,5 dcl mlijeka
sol
papar
20 dkg kuhane šunke
vezica miješanih začinskih trava
15 dkg kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
4 žlice smjese za pohanje
Odvojite 2 žlice mlijeka sa strane, a ostatak dobro zamutite sa brašnom, 4 jaja, soli i paprom. Ostavite tako tijesto da odstoji oko 15 minuta. Isjeckate šunku na sitne komadiće. Operite začinsko bilje te ga sitno nasjeckajte. Šunku i začine dobro promiješajte sa kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.
Zagrijte posudu na 50 stupnjeva. U tavicu za pečenje palačinki rastopite žlicu masla. Ispecite 4 palačinke i držati ih na toplom. Na gotove palačinke ravnomjerno rasporedite po žlicu nadjeva od šunke. Zamotajte palačinke te ih presijecite na pola. Preostala jaja i dvije žlice mlijeka zamutiti u tanjuru te posolite i popaprite. Kratko, sa svih strana, potopite gotove polovice palačinki u jaja i uvaljate ih u smjesu za pohanje. Zagrijte ostatak masla u tavu.
Role palačinki pecite na blagoj vatri sa svih strana dok ne dobiju prepečeno zlatnu boju. Do serviranja držite gotove palačinke na toplom. Kao ukusan prilog preporučamo svježu zelenu salatu ili cherry rajčice.