Punjena teleća prsa

Uz teleća prsa napravite pečene krumpire, dodajte neku salaticu i nedjeljni ručak je tu. Ostavite svakako malo da odstoji prije rezanja mesa.
Sastojci:
- 1 kg telećih prsa
- 5 dkg masti
- sol
- 2 dkg maslaca
Nadjev:
- 4 dkg masti
- zeleni peršin
- 2 žemlje
- sol
- papar
- 1 jaje
- mrvice
- mlijeko
Priprema:
Teleća se prsa operu. Meso odijeli od kosti i napravi udubina u koju se stavi nadjev, sašije se i meso posoli. Ovako priređeno meso stavi se na lim za pečenje i u pećnicu. Polije se vrućom masti i peče uz polijevanje. Kad je skoro pečeno, namaže se maslacem i pusti da porumeni, a u sok se doda malo vode i zakuha.
Nadjev: mast se dobro miješa, doda jaje i sitno nasjeckani peršin, na kocke izrezane žemlje, sol, papar, mrvice i malo mlijeka ili vode.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...