Nizozemski umak

- 5 velikih žutanjaka
- 3 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
- pola žličice soli
- 250 g ohlađenog neslanog maslaca, isjeckanog na male kockice
- prstohvat papra
- nasjeckani vlasac
Zagrijte vodu iznad koje u nehrđajućoj posudi pomiješajte žutanjke, limunov sok I sol dok ne postanu pjenasti. Nastavite sa miješanjem dok se žutanjci ne zgusnu I poveća im se volumen. Maknite posudu sa vatre I umješajte maslac (polovicu količine) kockicu po kockicu.
Nakon što ste umiješali prvu polovicu maslaca vratite umak na posudu sa vodom I nastavite miješati dodavajući ostatak maslaca. Ako se žutanjci počnu peći maknite posudu sa vatre I nastavite miješati na sobnoj temperaturi. Nakon što ste dodali sav maslac, maknite posudu sa vatre I začinite s paprom.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...