Mađarica

Evo i mog prvog recepta. Započinjem sa receptom koji je jedan od mojih najstarijih, ali i najčešće rađenih kolača, jer je jednostavno najdraži mojem podmlatku.
Tijesto:
- 60 dag brašna
- 5 dag masti
- 20 dag šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 cijela jaja
- 1 kiselo vrhnje
Sve sastojke dobro umijesiti i podijeliti u 5 loptica. Svaku lopticu tanko razvaljati i peći na obrnutom protvanu od štednjaka.
Krema:
- 1 lit mlijeka
- 5 žlica brašna
- 5 žlica ulja
- 20 dag šećera
- 5 žlica kakaa
- 25 dag margarina
- 1 vanili šećer
- malo ruma
Staviti zakuhati mlijeko od kojeg treba uzeti 1,5 dl u kojem se razmuti brašno i šećer koji se dodaju kad zakuha mlijeko. Skuhati kremu i u mlaku dodati izrađen margarin sa kakaom, vanili šećer i ruma po želji.
Puniti kore i na najgornju staviti čokoladnu glazuru.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: kiselo vrhnje / tijesto / prašak za pecivo / kore / šećer / jaja / mlijeko / brašno / margarin







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
....najbolji recept od svih recepata za Mađaricu, koje sam isprobala.....
Drago mi je da vam se svidja :-)
Ulje treba umješati u 1,5 dl mlijeka u kojem se razmućuje brašno prije nego se stavi u zakuhano mlijeko
Sta se desava sa uljem?