a la mađarica
Sastojci
- 60 dag brašna (pola oštrog pola glatkog)
- 1 prašak za pecivo
- 20 dag šećera u prahu
- 15-20 dag margarina (ja sam stavila onaj sa okusom vanilije)
- 3-4 žlice kis .vrhnja (ja nisam imala pa sam stavila obični jogurt umjesto a kako sam probala može čak i obično vrhnje za kuhanje)
- 1 jaje i 1 žumanjak
U brašnu razmrviti margarin ,dodat prašak za pecivo i lagano sa spiralnim nastavcima za tijesto dodavajući ostale sastojke umjesiti glatko tijesto (.(ako je pretvrdo dodati malkice mlijeka)
Zamotat tijesto u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 2 sata.
Nakon 2 sata izvaditi tijesto te ga podjeliti u četri ili više djelova(ovisno koliko kora želite) te svaki dio posebno između dvije prozirne folije j razvući u veličinu lima što se tanje može. Pomoću te folije je prebacimo na obrnutu stranu lima koju smo obložili masnim papirom i pečemo u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva par minuta tj dok krajevi ne poprime malo boje.(tijesto ne smije posmeđiti) Tako vruću koru izvadimo pokrijemo masnim papirom i poklopimo sa limom da se eventualne neravnine izravnaju .
Krema:
- 20 dag šećera
- 10-15 dag brašna (jedan dio sam stavila gustina)
- 500 ml mlijeka
- 15 dag margarina
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 2 žlice kakaa
- malo oraha
Bitno je da kremu pravite tek kad se kore ispeku jer još vruća mora ići na kore.
znači mlijeko staviti kuhati,a u posudicu stavit brašno,šećer,kakao i pomješati sa tri četri žlice mlijeka te kad mlijeko bude uzavrelo skuhati kao puding.Dodati margarin i čokoladu u vrelo i mješati dok se ne otopi.Ja sam još dodala malo oraha u kremu.
Kremu stavljamo na kore u tankom sloju dok je vruća krema i glaziramo čokoladnom glazurom napravljenom od 15-20 dag čokolade za kuhanje ,1 žlicom margarina i malo ulja znači sve se rastopi i miješa dok ne postane glatka i sjajna glazura i prelije se preko zadnje kore.ostavimo ohladiti i sutradan rezati i uživati.
- Sastojci: vrhnje za kuhanje / jaja / margarin / kore / jogurt / kakao / mlijeko / puding / prašak za pecivo / orasi / šećer u prahu / čokolada za kuhanje / šećer


Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fenomenalan recept , hvala puno.
Mislim da je jedan od najboljih kolaca.Obozavam ga
u pravu ste za pravu mađaricu i ja prvo otopim šećer u karamel pa zalijem mlijekom i tek onda ostalo za kremu dodam ove dvije verzije sam do sad pravila ma mađarica je the best
Mađarica najbolji i najizdašniji kolać , moja djeca ga obožavaju samo ja obavezno "špinam" šećer pa onda dodajem mlijeko i ostale sastojke kao i u vašem receptu,,,,,,, :X
Božica Grgic