Kuhana govedina

Uz kuhanu govedinu obično serviram umak od rajčice.
Sastojci:
- 3,4 kg govedine
- voda i sol
Priprema:
Govedina se stavi u vruću vodu, ako želimo dobiti dobru kuhanu govedinu. U svakom slučaju uzimamo li u obzir dobru juhu ili dobro meso - dobro je govedinu malo istući i kuhati polagano 2 i pol sata u osoljenoj vodi. U vodu se može dodati zelenje pa se dolije i juha u koju se može ukuhati dodatak.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: voda / sol / govedina







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
tako je, ako želite da vam meso bude dobro stavite ga kuhat u vodu tek kada prijeđe 100 stupnjeva odnosno kada zakipi da se pores stisnu i meso ostane ukusnije. No, ako želite finu goveđu juhicu,tada sve sastojke stavite u ćim hladniju vodu pa tek tada stavite kuhati. Na taj način će meso možda biti malo manje ukusno, ali će većinu arome dobiti juha koje ća biti ukusnija.