Juha od kosti

Sastojci:
- 3/4 kg kosti
- 4 dag peršina
- 4 dag jetre
- 2 dag luka
- 4 dag mrkvice
- 1/2 dag masti
- sol i cijeli papar
- zeleni peršin
Kosti se operu i pristave kuhati u hladnu vodu. Zelenje se očisti, izreže, opere i doda u juhu nakon jednog sata. Jetru izrežemo na komadiće, pa s lukom i s nekoliko ploškica mrkve pržimo na masti i dodamo juhi. Mrkva i peršin se očiste i također stave u vodu kuhati. Juha se posoli, doda se 4-5 zrna papra i kuha 2 sata. Prije serviranja doda se usitnjeni zeleni peršin.
Ova juha zamjenjuje govedsku juhu ili se ona dolijeva u druge juhe sa zaprškom.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...