Išleri

Ovi kolači postali cu naši tradicionalni božićni i blagdanski kolači. Ukusni su i nakon nekoliko dana, mada se kod nas obično pojedu za dan-dva.
Tijesto:
- 35 dag oštrog brašna
- 8 dag šećera
- 10 dag oraha
- 1 bjelanjak
- vanilin šećer
- 20 dag margarina
Priprema:
Umijesite tijesto, razvaljajte i režite kolačiće okruglim kalupom. Pecite na laganoj vatri.
Krema:
- 4 žumanjka
- 15 dag šećera
- sok od 1 limuna
- 20 dag margarina
Glazura:
- 3 rebra čokolade
- 3 žlice vode
- (čokoladu i vodu otopite na laganoj vatri)
Priprema:
Žumanjke, šećer i limunov sok kuhajte na pari. U ohlađeno dodajte margarin. Pjenasto izradite. Hladne kolačiće po dva ljepite kremom. Gornju stranu kolačića umačite u glazuru.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: čokolada / jaja / limunov sok / margarin / orasi / šećer / vanilin šećer







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
odličan recept za išlere ali trebam ih sama peći....he