Grdobina u pečenoj paprici s umakom od rikule
Ako želite nekog očarati spremite mu ovu grdobinu od srca.
SASTAV:
- 60dag grdobine
- 40dag pečene paprike
- 10dag rikule
- 1dcl maslinovog ulja
- 5dag maslaca
- 1 list alganori
- začini
PRIGOTOVLJAVANJE:
Grdobinu filirati i isjeći na komade promjera 2x5cm. Od ostataka napraviti paštetu. Grdobinu marinirati u maslinovom ulju i mirodijama.poslije mariniranja naglo sotirati i ohladiti. Pripremiti filete crvene paprike,premazati paštetom,na sredinu staviti ohlađenu grdobinu i obložiti je paprikom. Po sredini uvezati s trakicom alge. Ohladiti i poslužiti kao hladno predjelo.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / riba
- Sastojci: začini / paprike / grdobina / rikula / maslac / maslinovo ulje







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...