Kašnjača
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1 jaje
- 1 dcl bučinog ulja
- 10 g soli
- 500 g heljdine kaše
- sol, papar
- 0,2 dcl octa
- 80 g maslaca
Priprema:
Od brašna, jaja, ulja, soli, octa i mlake vode umijesi vučeno tijesto. Ostavi ga da se odmori dva sata. U međuvremenu heljdinu kašu dobro oprati i staviti kuhati u slanu vodu. Kada je kaša kuhana, ocijediti, dodati papar i ohladiti.
Po razvučenom tijestu preliti crno ulje, posipati ohlađenu kašu i savinuti savitak. Savitak staviti u namašćenu posudu i peći u pećnici.
Kašnjaču možete poslužiti kao toplo predjelo, vegetarijansko jelo ili kao samostalno jelo uz umak od vrganja.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): slane pite








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...