Goveđe meso iz rasola

Sastojci:
- rasol
- 3/4 kg govedine
- 2 dkg brašna
- 1 dkg šećera
- sok od limuna
- 5 dkg suhe slanine
- 4 dkg masti
- 1 dl kiselog vrhnja sol
Priprema:
Govedina se drži u rasolu 1-2 dana. Zatim se meso opere i našpika slanina, koja se izreže na rezance. Meso se soli. Na masti se isprži šećer, doda zelenje iz rasola, pa kad je malo prženo, doda se meso i pirja najprije u svome soku. Zatim se doda brašno i pusti zažutjeti, a onda se dolijeva rasolom i pirja dok ne bude mekano. Meso se sada izvadi i izreže na šnite, umak se pasira, doda mu se kiselog vrhnja, malo soka od limuna, pusti da prokuha i jedan dio polije po mesu, a ostatak posebno servira.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: kiselo vrhnje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...