Banane u lisnatom

Sastojci:
Tijesto
- 25 dag lisnatog tijesta
- 1 čaša vode
- 5 banana
- nekoliko kapi limunova soka
- 20 dag šećera
priprema:
U kalupu za tortu, na laganoj vatri napravite tamni karamel od šećera, vode i limunova soka. Ogulite banane i narežite na 3-4 cm dugačke komade. Posložite ih po dnu kalupa, na karamel, tako da pokrivaju cijelo dno. Poklopite ih vrlo tankim slojem razvaljanoga lisnatog tijesta, koje mora obložiti i stranice kalupa. Pecite u pećnici 30 minuta na 160 stupnjeva dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, okrenite i izvadite iz kalupa te poslužite toplo.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Sastojci: voda / šećer / lisnato tijesto / limunov sok / banane







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...