Tijesto za pizzu
Sastojci:
- 2 šalice badema
- 1 šalica lanenih sjemenki
- 1 šalica vode
- 1 žlica sušenog bosiljka
- 1 žlica sušenog timijana ili majčine dušice
- morske soli, prema ukusu
Priprema:
Stavite bademe u multipraktik i miksajte ih dok ne dobijete sitno bademovo brašno. To je najvažniji korak. Odložite bademe u veliku zdjelu te dodajte ostale sastojke. Umiješajte žlicom ili rukama. Trebalo bi nalikovati teksturi tijesta za pizzu. Napravite male pizze od tijesta. Ako su vam ruke previše ljepljive, operite ih i osušite. Stavite tijesto na papir za pečenje ili na masni papir ladice dehidratora. Dehidrirajte tijesto 8 – 10 sati na 42 °C. Nakon 4 – 5 sati tijesto treba ukloniti s teflex papira ili masnog papra i okrenuti. Dehidrirajte ga dok ne bude potpuno suho. Nakon što su tijesta za pizzu gotova, pohranite ih u prozirnu foliju i spremite u hladnjak ili zamrzivač.
Tako ćete imati spremljeno sirovo tijesto za pizzu, koje možete čuvati do 14 dana.
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Vaše oznake (tagovi): tijesto za pizzu
- Sastojci: tijesto / vode







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...