Nadjevena purica
Nagrađeni recept sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Sastojci:
- Pureća prsa – 2-3 kg
- Pureća jetrica 0,20 kg
- Limun – 1 kom
- Crveniluk – 2 kom
- Mljeveno meso – 0,30 kg
- Ječmena kaša – 100 g
- Suhe šljive
- kesten
- jaja
- sol
- vegeta
- papar
- ulje
- klinčič
- cimet
Priprema:
Pureći file očistimo od žilica, premažemo sa soli i vegetom te unutarnju stranu limunovim sokom. Na ulju dinstamo luk, dodamo mljeveno meso, usitnjene pureće jetrice i pirjamo 15-20 min, ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi začinimo cimetom, klinčićem i paprom te dodamo usitnjene šljive, kestene, razmućena jaja i ječmenu kašu.
Zatim prethodno pripremljena pureća prsa punimo sa navedenom mljevenom masom te zarolamo u roladu. Roladu pečemo na 180º C cca 90 min. Uz roladu poslužujemo domaće mlince.
Link izvora / potpis autora: Zdenko Tisanić
- Vaše oznake (tagovi): pureća prsa








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...