Patka na bregu

Sastojci za 4 osobe:
- pačja prsa 0.500 kg
- pačja jetra 0.100 kg
- mlinci 0.300 kg
- svinjska mast 0.050 kg
- sol
- brandy 0.003
- maslac 0.040 kg
- pire od buče 0.200 kg
- buča, maslac, vrhnje za kuhanje, sol, muškatni oraščić
Priprema:
Pačja prsa, kuhana u vakuumu (sous vide) na 55 ®C jedan sat. Pačja prsa položiti u hladnu tavu i peći na strani s kožom 6 minuta okrenuti i peći još 5 minuta. Pačja jetrica popržiti na maslacu i dodati brandy , posoliti i papriti. Mlince zgotoviti s temeljcem od patke i masnoćom od pečenja.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena
- Vaše oznake (tagovi): jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / svinjska mast / mlinci / jetrica / vrhnje za kuhanje / maslac / buča







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...