Janjeći kotleti u foliji

Sastojci:
- 4 janjeća kotleta
- 4 odreska kuhane šunke, jednake veličine
- malo maslaca
- ulje
- 15 dkg gljiva
- otprilike žlicu nasjeckanog peršina i toliko luka
- zeleni peršin
- malo češnjaka
- sol
- papar
Za umak:
- 1 dcl bijelog vina
- 1 dcl juhe
- 1 žličicu brašna
- 4 dkg maslaca
Priprema:
Kotlete propržite s obje strane na malo maslaca. Posebno na ulju ispržite luk i gljive, dodajte usitnjeni i zgnječeni češnjak, zeleni peršin. Osolite (oprezno), popaprite. Četiri komada folije premažite maslacem, na svaki stavite jedan kotlet, na to polovicu nadjeva od gljiva, pa šunku, te ostatak nadjeva. zamotajte u foliju i ispecite u pećnici. U međuvremenu maslacu na kojem ste pekli kotlete dodajte vino i juhu. Neka polako vri, a vi za to vrijeme u šalici dobro izmiješajte maslac i brašno. Dodajte umaku. Osolite, popaprite i time prelijte gotove kotlete.
- Vaše oznake (tagovi): janjeći kotleti
- Sastojci: zeleni peršin / maslaca / gljive / vino / češnjak / peršin / juhe / luk







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...