Svinjska koljenica u kiselom kupusu

Jefitno, a ukusno jelo, jednostavno za pripremu jedno je od glavnih jela na zimskom jelovniku kontitnetalne Hrvatske.
Sastojci
- 3-4 svinjske koljenice
- luk
- celer
- peršin
- papar
- lovorov list
- voda da pokrije sve sastojke
- 1/2 kg ribanog kupusa
- 1 glavica luka
- 4 srednje velika krumpira
Priprema
Očišćene svinjske koljenice staviti u lonac s vodom i dodati začine kuhati dok nije do pola skuhano.
Luk popržiti na ulju da se zastakli pa dodati kupus i koljenicu. Lagano pirjati dolivajući vrlo malo tekućine u kojoj se kuhala koljenica tako nikad ne ostane bez tekućine, ali niti je smije biti previše. Pirjati 45 minuta na laganoj vatri, podlijevajući po potrebi tekućinom u kojoj se kuhala koljenica.
Krumpir očistiti od kore, narezati na 4 dijela, posebno skuhati u malo slane vode. Kad je krumpir kuhan dodati ga kuhanom kiselom kupusu, sve zajedno izmješati i poslužiti.







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Moj je prijedlog da se umjesto koljenice uzme buncek!
Krumpir je bolje napraviti restani. U toj kombinaciji moremo govoriti o autohtonom zimskom jelu sjeverozapadne Hrvatske prije svega.
Ovak s koljenicom, to mi je malo fensi.