Zlijevka od kiselog mlijeka

Ovu zlijevku je moja baka često spremala kad smo bili kod nje na praznicima. Jako je brzo gotova i jednostavna za pripremiti.
Tijesto:
- 75 dag brašna
- oko 1l kiselog mlijeka
- 1 vrhnje
- 1 dl domaćeg vrhnja
- 1 jaje
- malo soli
- 5 žlica šećera
- 2 žlice kvasca u prahu
- 1 dl ulja
Priprema:
U brašno stavite kvasac i promiješajte. Dodajte jaje, sol, šećer i ulje pa promiješajte ulijevajući kiselo mlijeko i vrhnje da dobijete tekuću smjesu. Izlijte u dobro namašten lim, poprskajte uljem i vrhnjem (po mogućnosti domaćim). Ostavite da se malo digne. Pecite u velikom limu da porumeni, još vruće posipajte mljevenim šećerom.







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...