Žgvacet od teletine

Sastojci:
- 65 dag teletine od plećke
- glavica luka
- režanj češnjaka
- 3 rajčice
- žlica brašna
- dl bijelog vina
- grančica peršinovog lista
- prstohvat bosiljka
- prstohvat mažurana
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Meso operite, narežite na kockice pa ga malo popržite na zagrijanom ulju. Tada dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa dodajte oguljenu i narezanu rajčicu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list, bosiljak, mažuran, posolite i popaprite. Uz dolijevanje malo tople vode pirajte da meso posve omekša, a tekućina ispari. Tada jelo pospite brašnom, promiješajte i zalijte vinom i vodom da meso hude prekriveno, pa na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): istarsko jelo / mesno jelo
- Sastojci: vino / ulje / teletina / sol / rajčice / peršinov list / papar / mažuran / luk / češnjak / brašno / bosiljak







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....