Zapečeni karfiol
Ovo jelo pravim često, može biti i glavno i prilog uz meso
Sastojci za zapečeni karfiol
- 1 velki karfiol
- 4 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 1 vrhnje za kuhanje
- malo mlijeka
- sol, papar, vegeta
- po želji sir grabancijaš
- nasijeckani peršin
Priprema:
Očistimo karfiol, podijelimo na "cvijetiče", skuhamo. Kad je skuhan stavimo u zdjelu za pečenje, razmutimo jaja, vrhnje, mlijeko, sol, papar, vegetu, nasijeckani peršin, na karfiol stavimo razmrvljen grabancijaš a sve zalijemo razmučenim jajima i vrhnjem.
Pečemo u pećnici na 200st. 30min
- Sastojci: vrhnje za kuhanje / kiselo vrhnje / papar / sir / vegeta / mlijeko / jaja / peršin / sol







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Lijepo izgleda! Dobra kombinacija u svakom slučaju za one koji vole karfiol! Vi to jedete kao glavno jelo? jel probao netko napraviti sa tjestenimom još, i dodati parmezan? Ako niste, probajte...fine su sve kombinacije. Jedino moji uz to žele samo šnicle i ništa drugo
Looooda sam za karfiolom, mogla bih ga svaki dan jesti :) Pravila sam ovo i odlično je, k tome brzo gotovo što je za današnja vremena od presudne važnosti čini se...
Ja znam ponekad i krumpir skuhati i dodati uz to da je malo zasitnije ako ne ide samo kao prilog.
Super recept, no nisam još nikada stavljala peršin, moram i to probati :)
hvala
irena091,hvala za lijepi komentar!!!i moja mama stavlja nekad krumpir i kad ga skuha onda ga zapeče sa tim karfiolom.ja sam napravila neke preinake a moj muž nemože živit bez peršina pa sam ga stavila.lijep pozdrav!!!!!