Začinjene skuše na roštilju

Sastojci:
- 1 kg skuša
- 2 limuna
- 2 režnja češnjaka
- prstohvat ružmarina
- 1 lovorov list
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Skuše očistite, operite i ocijedite. Zatim ih poslažite u posudu, potomi prelijte uljem i limunovim sokom. Kad to napravite, pospite ih smrvljenim ružmarinom, nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom. Dodajte i lovorov list. Držite ina hladnom mjestu, povremeno okrećite i marinirajte oko 10 sati. Zatim skuše izvadite iz marinade i stavite na zagrijani roštilj , naravno na nauljenu rešetku. Pecite skuše na srednjoj vatri, pažljivo ih okrećite da se jednako ispeku s jedne i druge strane i premazujte ih marinadom. Pečene skuše poslažite na tanjur i prelijte zagrijanom marinadom.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): skuše na roštilju / skuše / riblji recept
- Sastojci: ulje / sol / skuša / ružmarin / peršinov list / papar / lovorov list / limun / češnjak







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
cula sam da treba pripaziti koja riba se uzima za koju vrstu resetke za grill. Neke vrste riba zahtjevaju skroztankerešetke jer se inače jako ljepe, a za neke je dobra i ona šira rešetka ili čak može ići na granitnu ploču. Ja sam došla pohvaliti ovu marinadu kojom sam marinirala i skušu i oslića i bili su odlični!!!