Uskrsna potica

Evo jedan stari recept. Obožavali smo doma ovu poticu.
Tijesto:
- 0,5 kg glatkog brašna
- 3 jaja
- 2 žlice ulja
- 1kocka kvasca
- Malo soli
Nadjev:
- Jedna šaka oraha
- 1jabuka
- 2 žlice sira
- Šećer
- Cimet
Priprema:
Orahe, jabuku, sir, šećer i cimet dobro promiješati, te taj nadjev stavili na tijesto koje se izvalja u krug debljine jednog prsta.
Na kraju rubne dijelove tijesta preklopiti prema unutra i staviti peći.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: cimet / jaja / sir







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...