Trokuti sa okusom naranče

Jednostavan nepečeni kolač..
Potrebno je:
- 200gr šećera
- vode,samo da pokrije šećer(oko 100ml) -
- 150gr mljevenih oraha -
- 150gr žele bombona(isjeckati) -
- 50gr badema (u listićima) -
- 1naranča(korica i malo soka) -
- 50gr topljene čokolade
Priprema:
Uspinovati šećer, kao za slatko(bude puno mjehurica), skloniti sa šporeta, dodati čokoladu
Brzo miješati da se otopi, vratiti na šporet, dodati sve ostale namirnice.
Prozirnu foliju staviti u kalup, popuniti smjesom, sto smo je napravili, ostaviti par sati na hladno, da se stegne,
Lijepo izrezati na trokutice i posluziti..!!
Ako je smjesa previše gusta, dodajte jos malo soka od naranče
ili ako je rijetka, jos oraha ili čokolade(može kakao u prahu)
Za čokoladnu glazuru,otopiti 100gr čokolade za kuhanje + 2 žlice ulja..time preliti hladan trokut.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: kakao / naranče / šećer / rasi / bademi / čokolada





Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
jos kada bi ova slika dosla na pocetak recepta,bio bi i sam recept interesantniji za pogledati !!